Je baby in bad doen, spannend!

Je baby baden is zeker de eerste keren erg spannend. Als je baby er aan gewend raakt, is het een zeer fijn en rustgevend moment voor baby, maar ook voor mama/papa! Een baby hoeft zeker niet elke dag in bad, het is zelfs beter om je baby niet iedere dag in bad te doen. De babyhuid is teer en water (en zeker zeep) drogen de huid uit. Smeer daarom na het baden je baby in met een lotion. Als je baby al zelfstandig kan zitten, is het ook fijn om een speeltje mee in bad te nemen. Zo wordt het baden een leuke ervaring voor je spruit! Heeft je baby al veel haar op het hoofdje? Dan kunnen er zich in het haar van de baby ‘melkkorstjes’ of schilfertjes vormen. Deze worden veroorzaakt door transpiratie en een verhoogde afscheiding van huidsmeer of talg. Je kan het hoofdje regelmatig met amandel- of babyolie inwrijven. Kam de schilfers daarna voorzichtig uit.

Spring Time
Uitgelichte berichten
Recente berichten