De eerste papjes. Maak ze simpel zelf!

Is je baby bijna 3-4 maanden oud?Dan zal hij/zij binnenkort zijn/haar eerste groentepapje proeven! Wist je dat een baby ongeveer 10.000 smaakpapillen heeft? Niet alleen op de tong maar ook aan de binnenkant van de wangen en het gehemelte. Een groentepap maken is simpel. Voor groentepap kook je gewoon 2/3 groenten en 1/3 aardappelen in een beetje water of stoom ze. Voeg een koffielepel tot een eetlepel vetstof toe. Dit maakt de groentepap smeuïger en geeft je baby voldoende energie om zich te ontwikkelen. Kies voor een olie of een zachte plantaardige margarine rijk aan onverzadigde vetzuren bij de bereiding van de groentepap. Baby's geven de voorkeur aan zoete smaken, daarom wordt aan de meeste mama's en papa's aangeraden om te beginnen met een wortelpapje (aangezien wortel toch een lekker, zoete smaak heeft). Hieronder vind je een wortelpap-recept INGREDIENTEN * 6 wortels * ev. 1 middelgrote aardappel * water * olie * * BEREIDING * Schil de wortels met een dunschiller en snij in plakjes (ev. de aardappel ook schillen en in blokjes snijden) * Plaats de groente in het stoommandje van de thermomix en vul de beker met 500 ml water * Stoom de groente gaar * Giet het water af, maar hou een bodempje in de beker * Doe de groente in de beker met een koffielepel olie * Mix glad * Eventueel bijspatelen en hermixen

Tags:

Uitgelichte berichten