Tandjes komen door, hoe verlicht ik de pijn?


Het is zo zielig om je kleinste te zien met pijnlijke tandjes... Je kan al enkele weken op voorhand merken dat de eerste tandjes op komst zijn : je baby heeft rode wangen, wrijft met zijn speeltjes over zijn tandvlees, heeft een weke stoelgang en beleeft enkele moeilijke nachten met koorts... Meestal zorgen doorbrekende tandjes er voor dat je baby zeurderig, huilerig en rusteloos wordt. Je zoon of dochter slaapt dan slecht en kan last hebben van kwijlen, diarree, luieruitslag of koorts. Zodra het tandje is doorgebroken, verdwijnen de klachten weer. Wij hebben alvast enkele tips voor je uitgezocht die de pijn kunnen verzachten!

Wat kan ik er tegen doen? (onze favorieten)

Tandengel

In de apotheek kan je vragen naar een verzachtende tandengel. Deze gel verdooft het tandvlees lichtjes, waardoor je baby minder last heeft van het doorbrekende tandje.

Als dit niet helpt kan je een pijnstiller gebruiker, die speciaal voor baby's werden ontwikkeld. Paracetamol of ibuprofen werden bijvoorbeeld aangepast aan de behoefte van een kleine baby. Aspirine hoort hier niet bij!

Bijtringen

Er zijn verschillende bijtringen op de markt die je baby kunnen helpen als de tandjes doorbreken. Twee tips;

  • Bimbolino bijtringen zijn vrij van schadelijke stoffen en ideaal om de pijn te verzachten. Daarbij kan u deze volledig personaliseren met de naam van je kapoentje. Zie http://www.bimbolino.be/bijtringen

  • De bijtringen met een koude vloeistof die je in de koelkast legt, wil je regelmatig desinfecteren. Doe dat niet in de microgolfoven met hoge temperaturen of in kokend water, want daardoor kunnen de hechtingen zich lossen en de vloeistof kan eruit lopen bij het bijten!

Uitgelichte berichten